Kitaplar - Prof Dr Çağla Gür

Kitaplar

Pozitif Düşünme Yaklaşımı ile Etkili Anne-Babalık -7 Altın Anahtar

Hayatın fayda görülecek şekilde tasarlanabilmesi her zaman mümkündür.

  • Anne -babalıkta etkili yaklaşımlar ve etkili sonuçların sırrını keşfedin.
  • Hem kendi iyi oluşunuzu, hem çocuğunuzun iyi oluşunu destekleyin.

Beynimize nasıl soru sorarsak ve odağımızı nereye yönlendirirsek, beyin bize o doğrultuda kanıtlar bulur ve senaryolar üretir. Adım adım yaşamımız bu senaryolar doğrultusunda şekillenir. Pozitif düşünme nitelikli bir yaşam için güçlü bir formüldür. Küçük adımlar bizleri büyük sonuçlara ulaştırır.

Sevgili anne-babalar , etkili anne-babalık becerilerinizi geliştirmek, hem kendi iyi oluşunuzu hem de çocuğunuzun iyilik halini desteklemek istiyorsanız bu kitap tam size göre!

  • Olumsuz görünen davranışların zihinde yatan nedenleri,
  • Sebep-sonuç ilişkileri,
  • Pozitif düşünen beyine doğru yol alma,
  • Kendinizi desteklemede ve anne-babalık becerilerinde güçlü formüller,
  • Hem anne-babalar, hem çocuklar için etkili rahatlama teknikleri

ve daha fazlası bu kitapta yer almaktadır.

Pozitif (yapıcı) düşünme, bireyin yaşam kalitesini arttıran, yaşamda fırsatları ve yapıcı çözümleri algılamaya ve değerlendirmeye yönelik bakış açısına işaret etmektedir. Yaşama pozitif bakış açısıyla yaklaşabilen anne-babalar, pozitif düşünen çocuklar yetiştirir. Pozitif düşünme stratejileri, birçok araştırmacı tarafından psikolojik sağlamlığı arttırıcı ve gelecekte oluşabilecek psikolojik problemlere karşı önleyici tedbirler kapsamında değerlendirilmektedir.

Pozitif düşünme hem anne-babaların, hem de çocukların iyilik halini arttırır.

Bu kitapta, Prof. Dr. Çağla GÜR    anne-babalar için pozitif düşünme becerilerini geliştirmeye ve çocuklarımıza bu yönde destek olmaya yönelik pratik ve güçlü bir rehber sunuyor.

Basından:

https://haberkibris.com/etkili-anne-babalik-icin-pozitif-dusunme-yaklasimi-1606-2024-03-20.html

https://www.yeniduzen.com/etkili-anne-babalik-icin-pozitif-dusunme-yaklasimi-170892h.htm

kitap-1
Bebeklikten Ergenliğe İyi Oluş- Pozitif Düşünme Eğitimi- 3. baskı

Nitelikli nesiller için nitelikli sonuçların sırlarını keşfedin.
Hayatın fayda görülecek şekilde tasarlanabilmesi her zaman mümkündür.
Küçük adımlar büyük sonuçlara ulaştırır.
İyi oluş temelde hem bireysel hem evrensel yaşamda gelişmeye ve potansiyelini en üst düzeyde gerçekleştirmeye yönelik bir gerçekliğe ışık tutmaktadır. İyi oluş sadece iyi hissetmenin yani zihinde inanılanın ötesinde, gerçekten yaşamda anlam, nitelikli ilişkiler ve yapıcı çözümlerin bileşimine işaret etmektedir. Bu bağlamda, yaşamın nasıl yönlendirildiğinin ve belirlenecek olan hedeflerin, bu unsurları en üst düzeye çıkarmaya yönelik olmasının önemi açıkça ortaya çıkmaktadır.

Basından:

https://giynikgazetesi.com/bebeklikten-ergenlige-iyi-olus-pozitif-dusunme-egitimi-kitabi-tanitildi/

http://www.mebnet.net/icerik/bebeklikten-ergenlige-iyi-olus-pozitif-dusunme-egitimi-kitabi-tanitildi

kitap-2a
Bebeklik Döneminde Gelişim ve Eğitim (Etkinlik Örnekleriyle 0-3 Yaş) - 4. Baskı

Çocuklar yaşamın ilk üç yılında yaşamda geriye kalan zaman kesitinden daha hızlı büyümekte, gelişmekte ve öğrenmektedir. Bu ilk üç yılın önemine işaret eden eğitimciler, sağlık profesyonelleri, nörobiyolohlar gibi farklı bilim dallarından gelen araştırmacılar tarafından kaleme alınmış çok sayıda araştırma mevcuttur. Söz konusu araştırmalar bu dönemin eğitimsel anlamda çok önemli olduğu üzerinde durmakta ve çocuğun gelişimi göz önünde bulundurularak buna uygun eğitim verilmesinin gerekliliğine işaret etmektedirler.

0-3 yaş çocuklarının eğitimsel ihtiyaçları 3-5 yaş çocuklara göre daha farklı ve daha spesifiktir. Anlık uygulamar değil, çocuğun gelişimsel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yapılan ve süreklilik gösteren çabaların etkili sonuçlar vereceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu bağlamda rastgele ulaşılan bilgilerin değil, güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere ulaşmanın doğruluğunun tartışılmaz olduğu söylenebilir. Kitapta “0-3 Yaşta Gelişim”, “0-3 Yaşta Eğitim” ve “Özel Konular” olmak üzere üç farklı bölüm mevcuttur. Birinci bölümde 0-3 yaş çocuğunun gelişimi ele alınmakta, ikinci bölümde 0-36 ay çocuklar için okul öncesi eğitim programına ilişkin bilgiler verilerek, görsel sanatlar, matematik, Türkçe dil, fen, hareket, oyun ve müzik konuları incelenmekte ve her konu ile ilgili 0-1 yaş, 1-2 yaş ve 2-3 yaş çocuklarına yönelik etkinliklere yer verilmektedir. Bu etkinliklerde T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 0-36 Aylık Çocuklar İçin Eğitim Programı`nda yer alan göstergeler temel alınmaktadır. Üçüncü bölümde ise, “0-3 Yaşta Beslenme ve Beslenme Eğitimi”, “0-3 Yaşta Anadil ve Yabancı Dil Edinimi”, “0-3 Yaşta Aile Eğitimi ve Rehberlik” ve “0-3 Yaşta Özel Gereksinimli Çocuklar ve Eğitimi” konuları yer almaktadır.

Kitabın bebeklik döneminde gelişim ve eğitim konusunda teorik bilgiler sunmasının yanı sıra, 0-3 yaş dönemi çocuklara yönelik uygulama ve stajlarda da öğrencilere rehberlik edeceği düşünülmektedir. Her biri alanında uzman bir ekiple büyük emek harcanarak oluşturulan bu kitap, 0-3 yaş çocuklarla çalışan öğretmenler, meslek profesyonelleri, öğretmen adayları, 0-3 yaş çocuğu olan ebeveynler ve işi çocuklarla olan herkes için yazılmıştır.

kitap-3
Okul Öncesi Eğitimde Pozitif Düşünme ve Etkinlik Örnekleri – 2. Baskı

Her geçen gün psikolojik rahatsızlıkların tüm toplumlarda artış gösterdiği, yaşanılan birçok olayın beyin üzerinde negatif etkileri olduğu ve travmatik olarak algılanan durumların ya da negatif düşüncelerin etkilerinin psikolojik rahatsızlıklara yol açabildiği bilinmektedir. Yaşanan her tecrübenin ve bu tecrübeye ya da öğrenilenlere ilişkin benzer deneyim ve tekrarların beyin yapısını değiştirdiği, yaşanan ilk deneyim sonucunda yeni sinaptik bağlantılar oluşmaya başladığı ve her yeni deneyimin bu bağlantıları geliştirdiği, tecrübeler arttıkça bunun bir ağ şekline geldiği günümüzde görüntülenerek ispatlanabilmektedir. Ağların güçlenmesi, bunun bir yeti/beceri haline dönüşmesine ve kolaylıkla yapılabilir olmaya başlandığına işaret etmektedir. Düşünceler, duygular, davranışlar, beceriler ve yaşam deneyimleri iç içedir. Bu bağlamda, eğer beyin şekillendirilebiliyorsa, pozitif psikolojinin de kabul ettiği üzere, önleyici eğitimsel tedbirlerle gelecekte -çocuklarımızın yetişkin olacağı dönemde- daha da artması beklenen psikolojik rahatsızlıkların yüzdelik oranını düşürmek de mümkün olabilecektir. Günümüzde, sağlıklı nesiller, üretken ve başarılı toplumlar için toplumsal ruh sağlığını desteklemeye yönelik önleyici psiko-eğitim çalışmalarının büyük önemi olduğu görüşü kabul edilmektedir. Mutluluk Sanatı: Pozitif Düşünme ve Öznel İyi Oluş Öğretmen ve Anne Eğitimi Projesi, bu bağlamda gerçekleştirilen bir projedir.

Basından:

https://voicekibrishaber.com/okul-oncesi-egitimde-pozitif-dusunme-ve-etkinlik-ornekleri-kitabi-yayimlandi/323180/

https://haberkibris.com/okul-oncesi-egitimde-pozitif-dusunme-ve-etkinlik-ornekleri-kitabi-yayimlandi-1505-2021-10-12.html

https://www.guncelkibris.com/okul-oncesi-egitimde-pozitif-dusunme-ve-etkinlik-ornekleri-kitabi-yayimlandi/

Okul öncesi eğitimde pozitif düşünme ve etkinlik örnekleri” kitabı yayımlandı

kitap-4
Erken Çocukluk Döneminde Gelişim- 2. Baskı

Erken çocukluk döneminde gelişimi destekleyici nitelikteki bakım ve eğitsel ortamlar, çocukların ilerleyen yıllarda eğitimde daha iyi öğrenme çıktıları, işte ve sağlıkta daha nitelikli bir yaşam elde etme şansını artırmaktadır. İlk deneyimler, insan beyninin mimarisini şekillendirir, biçimlendirir ve çocuğun gelecekte sahip olacağı becerilerin/yeteneklerin derecesini ve doğasını büyük ölçüde belirler.

Her çocuk benzersiz olsa da, tüm çocuklar belli bir hız ve gelişim örüntüsüne uymaktadır. İlk yıllarda çocuğu doğru bir şekilde anlarsak ve bu bağlamda gerekli desteği sunarsak bugünün çocuklarını gelecekte iyi yetişmiş yetişkinler olarak görmeyi bekleyebiliriz. Bunun için de erken çocukluk döneminde gelişimin iyi bilinmesinin bir gereklilik, erken çocukluk alanında çalışan ve çalışacak olan meslek profesyonellerinin ise bu konuda iyi yetişmiş olmasının çok önemli olduğu bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu kitap, bu amaç doğrultusunda yazılmıştır. Kitapta, gelişim alanları temel alınmış olup içeriğinde 9 bölüm bulunmaktadır. Kitapta yer alan bölümler sırasıyla;

Erken Çocukluk Dönemi ve Gelişim, Fiziksel Gelişim, Motor Gelişim, Bilişsel Gelişim, Dil Gelişimi, Sosyal-Duygusal Gelişim, Kişilik Gelişimi, Ahlak Gelişimi ve Cinsel Gelişimdir. Bu bölümlerde, gelişim alanları çok yönlü olarak ele alınmış olup, her bir gelişim alanına yönelik temel kavramlara, 36-72 aylık çocukların gelişimsel özelliklerine, gelişim alanına ilişkin kuramcıların görüşlerine, gelişimi etkileyen faktörlere ve söz konusu gelişim alanının diğer gelişim alanlarıyla ilişkisine yer verilmiştir. Her biri alanında uzman bir ekiple büyük emek harcanarak oluşturulan bu kitap, 36-72 aylık çocuklarla çalışan öğretmenler, çocuk gelişimciler, meslek profesyonelleri, öğretmen adayları, ebeveynler ve işi çocuklarla olan herkes için yazılmıştır.

kitap-5
Çocuk Eğitiminde Önemli Noktalar

Bu kitap; çocuk eğitimi üzerine farklı konu başlıkları altında yazılmış kısa yazılardan oluşmaktadır. Konular karma olarak sıralanmıştır. Burada amaç okuyucuyu sıkmadan konu hakkında bilgilendirmek ve düşünmesini sağlamaktır.

– Çocuklarınızın yapmaktan hoşlandıkları işlerle meşgul olmalarını sağlayın.

– Olumlu düşünebilmeleri hatta olumsuz durumlarda bile olayın olumlu olabilecek yanlarını görmeleri için onlara yardım edin. Her zaman için seçilebilecek başka yollar da olduğunu bilmelerini sağlayın. Onlarla “olumlu düşünme oyunu” oynayabilirsiniz.

– Onların gözlerinin içine bakarak bol bol gülümseyin.

– Elimizdekileri özellikle de kendi emeğimiz olanları başkalarıyla paylaşmak bizlere kendimizi iyi hissettirir. Örneğin pişirdiğimiz yemeği başkalarının da tatmasını isteriz. Aynı durum çocuklarımız için de geçerlidir.

– Karşısına çıkan engel ve zorlukların onu uzun süre bunaltmasına izin vermeyin. Her zaman zorlukları yenebilecek gücü olduğunu ve bu gücün olayların olumlu yönlerini fark ettiği zaman arttığını ona hissettirin.

Unutmayalım ki olumlu düşünmeyi bilen, azla mutlu olabilen, başarılı ve güçlü çocuklara hem bizim hem de toplumumuzun ihtiyacı vardır. Biraz çaba gerektirse de mutlu nesiller yetiştirmek zor değildir.

kitap-6
Eğitimsel ve Sosyal-Duygusal Bakış Açılarıyla Üstün Yetenekli Çocuklar

Üstün Yetenekli Çocuklar toplumun üst %2’lik dilimine karşılık gelen bir gruptur. Ülkemizin nüfusu göz önüne alınacak olursa bu dilimin azımsanmayacak bir karşılığı olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu çocukların tipik gelişim gösteren çocuklardan farklı olduğu gerçeğinden hareketle, çocukla çalışan, çocukla birlikte olan, uğraşı çocuk olan herkesin bu konuda bilgi sahibi olmasının bir gereklilik olduğu anlaşılmaktadır. Her geçen gün, alana ilişkin yeni bakış açıları gelişmekte, farklı uygulamalara, yeni bilgilere ihtiyaç duyulmaktadır. İşte elinizdeki kitap bu ihtiyaca cevap vermek amacıyla yazılmıştır. Bu kitapla, okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim kademesinde üstün yetenekli çocukların eğitim süreci içerisinde yer alan profesyonellere katkı sunulması amaçlanmıştır. Bununla birlikte, kitap üstün yetenekli çocuğa sahip olan ailelere ve çocuklara katkı sunan herkese rehberlik edebilecektir. Faydalı olabilmek dileğiyle…

kitap-7
Okul Öncesinde Çok Boyutlu Bakış Açılarıyla Düşünme Eğitimi

Nesiller değiştikçe yeni bakış açıları gelişmekte, farklı uygulamalara, yeni eğitimsel içeriklere, programlara gereksinim duyulmaktadır. Eğitimciler çocuklarla düşünme eğitimi uygulamaları gerçekleştirmek istemekte, etkinlik örneklerine, planlı uygulamalara ihtiyaç duymaktadır. Özellikle okul öncesi dönemde bu ihtiyacın daha fazla olduğu görülmektedir. Bu çerçevede, bu kitapla söz konusu ihtiyaçlara cevap verilmesi amaçlanmaktadır. Kitapta düşünme konusunda bilgiler paylaşılmakta, çocuklarla düşünme eğitimi konusuna yer verilmekte, Çok boyutlu Bakış Açılarıyla Düşünme Eğitimi konusu ele alınmakta ve yüz etkinlikten oluşan Okul Öncesinde Çok boyutlu Bakış Açılarıyla Düşünme Eğitimi Programı okuyucuya sunulmaktadır.

kitap-8
A Guide for Developing Parenting Styles: If You Were S/he, What Would You Do?

Years ago, a mom who has read tens of books about childrens education and parenting over the years complained me that the cases presented in books were most of the time totally irrelevant in her case, and added that she was unable to get the results she expected when she tried to practice what were written in books. When I brought up the topic during my interviews with many moms and dads, I observed that a lot of parents had difficulty in adjusting what was written in the books to suit to their daily lives. It can be quite difficult task to write a separate book for each parent but why wouldnt it be possible for parents to adjust the information presented and examples given to suit to their own lives? This book was prepared to serve this purpose.

Subjects covered in this book includes a wide age range from early childhood to adolescence. This will enable the families to make the most of this work during all stages of their childrens development.

The book first presents a case study to the reader, and then the reader is asked to put themselves in the heroes place and think what could be done, followed by helpful information regarding the resolution of the case and the reader is asked to focus on how s/he could solve this problem in the light of available information. What is aimed here is to make sure the readers can analyze situations with a different perspective, evaluate the subjects in a constructive manner, reach a judgment after re-evaluating in the light of information presented regarding the subject being discussed and devise solutions that would suit to their own family structures in consideration what are given.

kitap-9